Kan syret i Cellfood orsaka ökat antal fria radikaler i kroppen?
Nej, det är ingen risk eftersom Cellfood inte *innehåller* syre. Däremot kan Cellfood genom sin unika vattenspjälkningsprocess spjälka vattenmolekyler så att en fri syrejon (O-) och två vätejoner *bildas*.
Den negativa syrejonen attraherar en positiv syrejon (O+), vilken är en fri radikal, förenar sig med den och bildar en ny stabil syremolekyl; O2.
På detta sätt regleras syreproduktionen som Cellfood åstadkommer i kroppen. Och det kan aldrig bli för mycket syre; endast så länge det finns överskott på fria radikaler kan Cellfood generera syre. Och det är ju så att ju fler fria radikaler det finns i kroppen, desto mer syre behövs, t. ex. när man tränar, äter eller aktiverar sig. Ju hårdare aktivitet, desto mer fria radikaler bildas och desto mer syre behöver vi.
Läs gärna mer på Hur Cellfood skapar syre
Så man kan säga att Cellfood gör kroppen dubbla tjänster. Dels elimineras överskottet av fria radikaler, dels ökar syrenivån i kroppen efter behov. Cellfood är den enda produkten på marknaden som kan åstadkomma detta.
Därför är det inte farligt att ”överdosera” Cellfood; endast den mängd syre som behövs skapas, varken mer eller mindre!
Men det är korrekt att syre är både vår bästa vän och vår värsta fiende. Om vi får för lite syre så dör vi, om vi får för mycket syre bildas fria radikaler som är aggressiva och kan oxidera friska vävnader. Detta kallas oxidativ stress, och är egentligen samma sak som händer med järn när det rostar!
Andra syretillskott som finns på marknaden innehåller en viss mängd stabiliserat syre. Om man överdoserar dessa medel föreligger en risk att för mycket syre, och därmed för mycket fria radikaler, genereras med oxidativ stress som följd.
ID: 25
|